maanantai 25. toukokuuta 2020

DOG DELI | MYYMÄLÄTILA LAYOUT | ASIAKASTYÖ

DogDeli | Myymälätila layout


Saimme asiakkaaksi ihanan myymälän Kirkkonummelta. 
Myymälä on DogDeli eläinkauppa, myymälässä myydään lähinnä koirien ja kissojen raakaruokaa, mutta nyt kaupan omistaja Anna on halunnut laajentaa valikoimaa myös kissojen ja koirien erilaisiin tarvikkeisiin. Häneltä löytyy aivan ihania petejä, taluttimia, leluja ja muita tarvikkeita.

Anna pyysi apua myymälätilan layoutin suunnitteluun, koska myymälä on aika erikoisen mallinen, eikä neliöitäkään ole kovinkaan montaa.
Siellä on kaksi seinää jotka ovat viistot ja tila on L:n mallinen ja L:n päästä tila kapenee hyvinkin kapeaksi.
Eli yhteenvetona voi todeta, että myymälätila on erittäin haasteellinen.

Pääartikkeli myynnissä on raakaruoka ja raakaruokahan on pakste tavaraa, joten tilaan tulee mahduttaa monta isoa pakastinta.

DogDelin myymälätila ulko-ovelta katsottuna.

DogDelin myymälätila ulko-ovelle päin. Eli vastakkainen suunta ensimmäiseen kuvaan nähden.

DogDelin myymälän tuotehyllyjä.

DogDeli, uusia myyntiin tulevia tuotteita (koiran/kissan pedit.) Ja ulko-ovi sekä eteinen josta tullaan sisään, tässä kuvassa näkyy lava, jonka omistaja haluaisi piiloon, ettei asiakas näkisi ensimmäiseksi lavaaa.

Tuotteita, jotka haluttaisiin kivasti esille.

Talutin / tuotehylly, Tässä oleva alin hylly haluttaisiin pois, koska asiakkaat kompastuvat siihen kun hylly on niin ulkoneva.

Keittiö ja työtila joka haluttaisiin myös piiloon.

Ulko-oven vieressä oleva seinä, jossa ilmalämpöpumppu, seinät kaipaisivat vähän maalia ja fixausta.

Tuotehylly, jolle voisi snack / irtokarkki myynnis järjestää. Tämä hylly on syvennyksessä työtilan vieressä.

Tässä vielä ylseis kuvaa liiketilasta.


Suunnitelman pitää siis pääpiirteissään sisältää pakastimille paikat (5 kpl), sekä hyllytilaa uusille tuotteille. 
Seuraavassa lista kaikista toiveista:

  • Tuotteet tulevat lavoilla ja pahvilaatikoissa kauppaan, eikä varastotilaa ole. Joten toiveena olisi saada lavat johonkin niin että ne eivät ole heti ulko-ovelta sisään tultaessa vastassa asiakasta. Ja pahvilaatikoita ei voi hävittää, koska asiakkaat ottavat niitä pakatakseen tuotteita niihin. Eli nämä pitäisi kaikki saada piiloon.
  • "Irtokarkki / snack" myyntipiste.
  • Työpiste piiloon tai ainakin pienemmäksi ja nätimmäksi
  • Pieni kassatiski myymälän puolelle
  • Liikkeessä olevan tuotehyllyn alin hylly pois, koska asiakkaat kompastuvat siihen
Tässä mittoja kalusteista ja seinistä, sekä listaa toiveista.

Näiden toiveiden pohjalta lähdimme tekemään suunnitelmaa. 

Mutta toki aivan ensimmäinen työ tämän myymälätila layoutin kanssa oli se, että lähdimme käymään paikanpäällä Kirkkonummella ja kävimme tutustumassa liikkeeseen, otimme mittoja ja tapasimme ihanan asiakkaamme Annan, Anna oli ostanut meille herkulliset munkit ja keitti kahvit, kahvien lomassa keskustelimme Annan toiveista ja tutkailimme tilaa.

Tämän tapaamisen jälkeen teimme muutamia luonnoksia käsin ja lähetimme ne Annalle tutkailtavaksi ja kyselimme hänen mielipidettä suunnitelmista ja oliko hänellä jotakin toiveita suunnitelmiin.

Jokaisesta seinästä erikseen käsinpiirretty luonnos.

Teimme näistä Tean kanssa molemmat oman version, näihin versioihin liitimme myös kalusteluettelon ja kustannusarvion. Nämä kaksi versiota lähetimme sitten Annalle ja hän valitsi niistä toisen. Näissä viesteissä kävimme läpi vielä viimeiset muutokset. Anna valitsi näistä toisen, mutta joitain asioita hän halusi mukaan siitä toisesta versiosta myös, eli niiden pohjalta teimme viimeisen luonnoksen ja sen me teimme SketchUp:lla.
Seuraavassa kuvat SketchUp luonnoksista.
Näissä kuvissa on merkattu seinät jotka maalattaisiin oranssilla, oranssi väri tulee Mush merkkisen raakaruoan mukana tulevista pakastimista. Eli sävy olisi sama oranssi, joka on pakastimissa. Muut seinät maalataan valkoisella, näin ilme kuitenkin freesaantuu ja näyttää puhtaalta ja raikkaalta vanhaan verrattuna.
Tässä alimmassa kuvassa näkyy pahvilaatikot, keittiö ja työpiste "piilotettuna" verhon taakse. 
Verhon eteen on nyt tuotu kassapiste.
Kassapisteen vieressä pakastimien yläpuolella on hylly, johon voi laittaa käyttöyhteys tuotteita, niitä ihania "heräteostoksia" varten tai sitten niitä voi olla kassa pisteen vieressä jossakin kulhossa.
Valkoisen pakastimen taakse on piilotettu lava, joten se ei ole enää ensimmäisenä asiakkaiden silmissä.
Isoimmat pakastimet on pidetty omilla paikoillaan, mutta musta hylly (joka oli alunperin kolme osainen) on otettu syvennyksestä pois ja yksi sen osa on poistettu kokonaan, joten hylly on nyt pienempi ja se saatiin sopimaan liikkeen ikkuna seinälle. Kun hylly poistettiin syvennyksestä, saatiin sinne tilaa kahdelle pienemmälle pakastimelle ja pakastimien yläpuolelle saatiin syvät hyllyt, joiden päälle voi laittaa esimerkiksi niitä "tiipii" petejä ja muita isoja myytäviä tuotteita.
Lattiassa olevat "erilaiset laatat" päällystettäisiin tassu tarroilla, jolloin lattiakin saisi yhtenäisemmän ilmeen. 
Tämän suunnitelman pystyy toteuttamaan aika pienellä pudjetilla, mutta muutos olisi kyllä aika iso kuitenkin. Nyt kun suurimmat pakastimet pysyvät omilla paikoillaan ei tarvitse maksaa pakastimien siirrostakaan, (pakastimet ovat niin isoja ja painavia että niiden siirtoon tarvitaan apuja) joten tämän suunnitelman he pystyvät varmasti toteuttamaan omin hartiavoimin😁.


Tämän projekstin ajan olimme useasti Annan kanssa yhteydessä sähköpostitse ja lopputulos on mielestämme onnistunut ja asiakas tuntui myös olevan oikein tyytyväinen.

Tämän lisäksi tarjosimme lattialla olevien tassu tarrojen suunnittelua ja valkoiseen pakastimeen ajattelimme ehdottaa vaikkapa DogDelin logoa.

Kiitos Anna ja DogDeli ihanasta projektista.

-Milla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti