maanantai 19. elokuuta 2019

NÄYTEIKKUNAN SUUNNITTELU | VISUAALINEN MYYNTITYÖ

Ollaan oltu koulussa kesäloman jälkeen nyt reilu viikko ja meillä on työn alla parhaillaan jo kolme asiakastyötä. Eli suunnittelemme messuosastoa yhdelle asiakkaalle, toiselle suunnittelemme parturi-kampaamon näyteikkunaa ja kolmannelle otamme valokuvat lehtijuttua varten.

Tässä postauksessa kerron näyteikkunan suunnittelusta salolaiselle parturi kampaamolle.

Olemme vielä kyllä aika alkuvaiheessa tämän projektin kanssa.

HOLOPAISEN PARTURI-KAMPAAMO

Asiakkaamme on siis Salolainen Parturi-Kampaamo Holopainen.
Kyseinen kampaamo on toiminut Salossa jo 80-luvulta lähtien. Me saimme tehtäväksi suunnitella heille näyteikkunaa uusiksi. Teippaukset säilyvät ikkunassa suurelta osin, mutta siihen pitäisi nyt saada lisäksi teksti kampaamo ( tällä hetkellä lukee vain parturi ) Joitain muutoksia voimme mahdollisesti myös teippauksiin ainakin ehdottaa, esim: erilaista fonttia ja väriä...

Tällä hetkellä olemme suunnitelmassa siinä vaiheessa että olemme tehneet Pinterest taulun. 
Kävimmet keskustelun asiakkaan kanssa ja otimme kuvat näyteikkunasta.

Joitain hyviä ideoita olemme jo miettineet, mutta niistä kerron lisää myöhemmin....
Palaan siis tähän kun olemme saaneet työtä eteenpäin...




Tässä kuva näyteikkunasta ennen mitään muutoksia.

Nyt olemme päässeet asiassa eteenpäin siinämäärin että olemme piirtäneet luonnoksia näyteikkunasta ja olemme illustraattorilla tehneet luonnokset uusista teippauksista.

NÄYTEIKKUNA



Tässä kuvassa käsin piirrettyjä luonnoksia.


Käsin piirretyistä luonnoksista valitsimme Tean kanssa kolme suosikkia ja niistä piirsimme paremmat luonnokset jotka voi jo näyttää asiakkaalle. Näiden luonnosten kanssa marssimme asiaakkaan luo ja niistä hän valitsi yhden.


Tässä kuva luonnoksesta jonka asiakas valitsi. Eli katosta roikkuu karahka ja karahkasta roikkuu köydellä kaksi keinulautaa joissa on kampaamon tuotteita.
Ja näyteikkunassa on myös jakkara jonka päällä on hinnasto.

Nyt kun tiedämme mikä luonnoksista toteutuu, lähdimme kauppoihin metsästämään tuotteita joita tarvitsiemme. ( köysi, siima, "valaisinköynnös", jakkara ja valokuvakehys hinnastolle sekä keinua varten kaksi lautaa.
Metsästä lähdemme etsimään karahkaa, koska sitä emme kaupasta saa...
Hinnat saatuamme soitimme asiakkaalle ja kerroimme hinnan jonka jälkeen kysyimme luvan tuotteiden ostoon.
Tämä näyteikkunan rakentaminen on siis enää vain rakentamistavaille valmis, menemme rakentamaaan sen Ma 23.9 jolloin kampaamo on suljettuna.

IKKUNATEIPPAUS


Sitten vielä ikkunateippauksista.
Asiakas halusi että vaihdamme teipit uusiin myös. niistä kysyimme asiakkaan puolesta tarjouksen paikalliselta teippaus firmalta ja hinnan saatuamme kerroimme sen asiakkaalle ja saimme häneltä luvan jatkaa teippien suunnittelua.
Suunnittelemme teipit siis Illustratorilla ja siinä on hyvin tärkeää että kaikki mitat ikkunasta ovat varmasti oikein. Suurta muutosta asiakas ei teippeihin halua, muutamme vain raitoja hieman ja vaihdamme fontin toiseen (väri säilyy samana eli puna valkoisena). 
Lähdimme liikkeelle siitä että otimme näyteikkunasta valokuva ihan kohtisuoraan edestä, veimme kuvan Photoshoppiin ja poistimme siellä kuvasta vanhat teipit.
Tämän jälkeen veimme kuvan Illustraattoriin jossa suunnittelimme ikkunaan uudet teipit.


Kuva näyteikkunasta, josta on Photoshopilla poistettu vanhat teipit.



Tässä kuva näyteikkuna luonnoksesta teippien osalta. Tämän lähetimme asiakkaalle ja tätä muokkaamme vielä asiakkaan tarpeiden mukaan jos hän haluaa siihen muutoksia.

Tässä kuvat valmiista ikkunasta, (vielä ilman uusia teippauksia). Kuvat vain ovat siinä mielessä huonoja, että ne on otettu kännykällä ja ikkuna heijastaa niin paljon että kuvista on vähän vaikea saada selvää...

Kuva "ikkunalaudasta" sisäpuolelta otettuna ( kuvassa syksyistä tunnelmaa kanervista ja lyhdystä jonka sisällä on valot. Tea vielä viimeistelee lyhtyä...

Tässä näkyy jo myös keinu ja karahka jossa valot on kiedottu karahkan ympärille. Kuvassa olevat kaksi hinnastoa valkoisissa kehyksissä vaihtuu vielä tummiin kehyksiin ja uusiin hinnastoihin (asiakas hankkii ne itse).

Keinuun on saatu jo hieman tuotteita esille.

Tässä näkyy keinu paremmin.


Tässä vielä malli ikkunateipeistä, joita ehdotan asiakkaalle. Teippejä ei voi paljoakaan muuttaa, koska parturi on jo vuosia toiminut Salossa niin halutaan säilyttää ilme edelleen hyvin tunnistettavana tähän kyseiseen parturi kampaamoon. Ajattelin silti näyttää asiakkaalle miltä näyttää esim jos teksti olisikin harmaa. ja jos teippeihin laitetaankin maitolasi teippiä.

Ikkunateippi vaihtoehdot.

Tässä kuva ihan valmiista ikkunasta joka on nyt myös teipattu :)



-Milla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti