lauantai 11. toukokuuta 2019

STEFAN BREMER | SALON TAIDEMUSEO VETURITALLI

KESKELTÄ JA TÄYSILLÄ | VELOCITY


Olin katsomassa Salon Veturitallin uuden taidenäyttelyn. Näyttely avattiin tänään ja tämä kyseinen Stefan Bremerin ( Helsingissä 1953 syntynyt taiteilijaprofessori joka on toiminut useissa lehdissä valokuvaajana ja opettanut valokuvausta sekä pitänyt näyttelyitä suomessa ja ulkomailla ) näyttely on esillä Syyskuun 8 päivään asti. 

Näyttely oli hieno, todella vaikuttavia valokuvia pakolaisista vastaanottokeskuksissa, afrikasta, 70- luvun Helsingin yöstä ja monesta muusta. Suosittelen kyllä ehdottomasti, käykää siis sankoin joukoin katsomassa. 

Seuraavassa muutama maistiainen valokuvista:

 Pakolaisia vastaanottokeskuksissa, kaikki näyttävät kännykästään tärkeintä valokuvaansa.

 Kuvat ovat saaneet inspiraatiota ooppera maailman kauneudesta ja loistosta.

Valokuvia sarjasta Animé Tsukicon, 2008.

 Näissä oli aivan mahtavat värit, ensimmäisen kuvan nimi on parsakaali.

 Nämä on kuvattu Afrikassa.

 Näistä kolmesta kuvasta koostuu yksi kuva ( alaston mies, en muista virallista nimeä ).

Siinä oli vain pieni riipaisu näyttelystä, menkää siis ehdottomasti itse katsomaan se kokonaisuudessaan, silloin saa kaiken muutenkin paremmin irti väreissä ja kaikessa. Juuri värit näissä kuvissa oli minun mielestäni aivan mielettömän hienot.

KOIT NY RAUHOTTU!

Samaan aikaan veturitallissa on toinen näyttely kahvilan tiloissa. Tässä näyttelyssä on esillä kuvia Salon nuorisosta 50-luvulta 80-luvulle. Näyttelyn ovat koonneet Timio Lähteenmäki ja Mikko Vienonen.
 Yhdestä kuvasta bongasin jopa tutun. Lisää kuvia esillä Veturitallissa.

Oli kiva katsella kuvia, kun samaan aikaan kanssamme sattui olemaan kaksi hieman meitä iäkkäämpää pariskuntaa ja toinen näistä miehistä kertoi muille että tuossahan me velipojan kanssa olemme ja tuossa on se ja se. Hän oli selvästi mielissään kuvista ja bongaili tuttuja ja muisteli menneitä😁

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti