tiistai 2. lokakuuta 2018

Digiosaamisen luento

Koulussamme oli tänään Antti Kuosmanen Microsoft Oy:ltä pitämässä luennon aiheesta digiosaaminen- mitä digitaitoja työelämässä tarvitaan?
Aihe oli oikein mielenkiintoinen vaikkakin joissain kohdissa meni vähän yli oman ymmärryksen 🤣
Hän kertoi meille minkälaista teknologiaa on jo olemassa ja mitä on odotettavissa tulevaisuudessa. Kuulimme lähinnä aiheesta tekoäly ja miten se tulee olemaan osa työtämme tulevaisuudessa ja miten se on oikeastaan osa työtämme jo nyt.
Mieleeni jäi erityisesti se miten nämä tekoaly lasit laittamalla päähän pystyy kaksi ihmistä näkemään saman asian, esimerkiksi kun pitää korjata vaikka joku iso kone piti ennen henkilön mahdollisesti toisesta maasta lentää paikan päälle korjaamaan se, mutta nyt kun molemmat laittavat nämä lasit päähän voi toinen esimerkiksi piirtää toisen näkökenttään asioita ja näin näyttää vaikka kohdan / osan joka pitää vaihtaa. Eli näin kaikki nopeutuu ja saadaan kone kuntoon nopeasti ja tuotanto uudestaan käyntiin.
Ja tulevaisuudessa voi toinen henkilö olla vaikka hologrammina vieressä neuvomassa tämän koneen korjausta.

Alla olevassa kuvassa on esimerkkinä kuva jossa ennen oli hississä henkilö vääntämässä vivusta ja pysäyttämässä näin hissin oikeaan kerrokseen ja nythän teknologia on korvannut tämän henkilön työn, eli tässä esimerkkitapauksessa teknologia on vienyt ihmiseltä työpaikan, mutta toisaalta taas teknologia on monessa asiassa ihmisen työn rinnalla, ja onhan tässä esimerkki tapauksessakin edelleen ihminen työssä, mutta työn kuva on muuttunut siten että vivusta ei enää väännetä, mutta pitäähän ihmisen vielä esimerkiksi huoltaa ja korjata hissit😊



Hyvä ja mielenkiintoinen luento. Kiitos Microsoft Oy ja Antti Kuosmanen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti